Ferieturen ble ekstremt dyr

Jeg er som du vet veldig glad i å reise, og nylig så var Morten og jeg en uke i Alanya i Tyrkia på kjærlighetsferie. Ferieturen i seg selv var fantastisk, og vi så masse fin arkitektur, og vi møtte mange flotte personer som vi aldri kommer til å glemme!

Turen til Alanya

Strendene i Alanya er helt magiske, der de ligger lange og brede med grovkornet sand, men de er likevel ikke av de aller beste i middelhavet.

Vi var innom restaurant vikingen, maten var sånn helt midt på treet, men personalet var veldig hyggelige og sjarmerende, det var også muligheter for å bestille båttur der med havnens største båt, så det gjorde vi. 🙂 Da fikk vi også med en norsk guide.

Den beste maten var helt klart på Sedir, som ligger ved Kleopatrastranden, rett over fotball og tennisbanene. Hyggelig personale og ikke minst fantastisk mat, som anbefales på det høyeste!

Alanya har også masse flotte kulturminner, for ikke å glemme store handlegater, koselige lokale markeder og fortausrestauranter, som du burde få med deg om du også skal på ferie dit. Har du med deg barn, så har de også badeland, dyrehager og fornøyelsesparker. Liker du å ta en tur på byen, så er det mange barer, nattklubber og diskoteker. Så Alanya har noe for alle og enhver!

Som du skjønner, så har vi koset oss veldig, men nå over til det som ikke var koselig i det hele tatt, som vi først fikk vite en stund etter at vi kom hjem!

Sjokket!

Det var en helt vanlig dag og jeg hadde akkurat kommet hjem fra jobb og gikk i postkassen, jeg hadde fått litt forskjellig post som vanlig; reklame, regninger og informasjon. Når jeg kom inn, så satt jeg meg ned ved kjøkkenbordet med en god kaffekopp, og begynte å åpne posten. Det forløp på vanlig måte frem til jeg kom til telefonregningen vår! Herregud hvor høy den var!!! 34794 norske kroner!!!

Jeg måtte ringe Morten med én gang, da han var å spillte biljard med en kamerat. Han ble like sjokkert som meg, og lurte på hvordan i h*¤%#”%/ det hadde skjedd og at det måtte jo være en feil. Morten la på og ringte opp operatøren vår med én gang og fikk oppklart det hele; Ferieturen… Vi hadde ved en misforståelse trodd at Fri roaming også gjaldt i Tyrkia…. Men siden Tyrkia ikke er med i EU, så er det heller ikke fri roaming, og derav mye dyrere priser for å ringe, sende sms og ikke minst data, som var det vi hadde brukt mest av…

Budsjettet vårt fikk seg en saftig sprekk av dette, siden vi allerede hadde brukt alle ekstra penger på ferieturen i seg selv, som jo absolutt var verdt det, mens telefonregningen ikke var det i det hele tatt… Løsningen for nå, var å ta opp et forbrukslån for å bli ajour, og å bruke en del av feriepengene til sommeren på å betale ned det. Blir dessverre mindre ferie til sommeren som følge av dette, men det får vi heller leve med.

Håper du lærer av våre feil, så du ikke går på samme roamingsmell som oss, eller har du kanskje opplevd det samme?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *